Секции

27 April 2024 07:25

САЩ с нови санкции срещу поддръжници на Николас Мадуро

САЩ наложиха нови санкции срещу приближени на президента на Венецуела Николас Мадуро в опит да увеличат натиска върху социалиста да предаде властта. Санкциите засягат шестима настоящи и бивши служители на силите за сигурност. Те са участвали в блокирането на хуманитарната помощ за Венецуела на границата с Бразилия и Колумбия. Сред шестимата венецуелци са Ричард Хесус Лопес, командващ генерал на венецуелската национална гвардия, и Кристиян Абелардо Моралес, директор на националната полиция.

Елиът Ейбрамс – специален пратеник на САЩ за Венецуела:

„САЩ предприеха действия срещу 6-има служители на силите за сигурност във Венцуела. Това са лица, свързани с блокирането на международната хуманитарна помощ за страната, и насилието срещу тези, които се опитаха да внесат доставките във Венецуела“.

Освен санкциите срещу 6-имата венецуелци от силите за сигурност, САЩ отмениха и визите на 49 души от вътрешния кръг на Мадуро. Специалният американски пратеник за Венецуела Елиът Ейбрамс заяви, че Вашингтон няма да позволи на приближените на Мадуро да се възползват от привилегии за сметка на свободата и благоденствието на бедстващия венецуелски народ.

Това е вторият случай за тази седмица, в който САЩ налагат санкции срещу приближени на Мадуро. В понеделник бяха наложени ограничения на 4-има губернатори на провинции във Венцуела, които поддържат социалиста. Санкциите блокират личните сметки на лицата в американски банки и забраняват на американски компании да влизат във финансови и бизнес отношения с тях.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче