Секции

08 May 2024 18:54

Младите хора приемат с интерес информационната платформа на къща музей „Иван Вазов“ - Сопот

Младите хора приемат с интерес информационната платформа на къща музей „Иван Вазов“ – Сопот, съобщи за КАРЛОВО.ТВ Борислава Петрова – директор на къщата музей на Вазов. Тя поясни, че музейната информационна платформа е разработена за нуждите на къща музей „Иван Вазов“. В нея се съдържат два уеб сайта, един ютуб канал и QR – кодове, които дават възможност за виртуално споделяне на информация за предстоящи културни събития, експозиции, експонати, маршрути под формата на кратки анотации, снимки и видеа.

Информационната платформа на музея на Вазов позволява бързо, лесно и точно намиране на информация за материалното и нематериално културно наследство на община Сопот. Чрез платформата се популяризира културно-историческото наследство на община Сопот и се увеличава информираността на местното население и гостите на града.

Доближавайки се до информационните стикери, разположени в образователни и административни институции потребителите могат да сканират QR - кодовете чрез своите телефони и таблети и те автоматично ги препращат към страниците на къща музей "Иван Вазов".

Ютуб каналът на музея, както и музейните социални страници имат близо 28 000 показвания и 10 000 последователи, каза Борислава Петрова.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче