Секции

23 May 2019 09:48

Продължава визитата на Дмитрий Медведев у нас

Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев, който е на двудневно официално посещение в страната ни, проведе разговор с председателя на парламента Цвета Караянчева. Срещата между двамата се проведе в Народното събрание и бе сравнително кратка, а на нея присъстваха и народни представители от групата за приятелство между България и Русия. Медведев дори разгледа пленарната зала и имаше възможността да удари парламентарния звънец. След разговорите Медведев и Караянчева положиха цветя пред паметника на Цар Освободител в столицата.

Днес, както и при вчерашната церемония по посрещането на Дмитрий Медведев, всичко премина при изключително засилени мерки за сигурност.

По-късно той и българският премиер Бойко Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма. Във форума ще участват министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин, кметове и представители на българския и руския туристически бизнес. На Българо-руския бизнес форум ще се обсъдят общи инициативи за развитие на туристическия сектор, както и мерки за насърчаване на двустранните пътувания. Ще бъдат дискутирани възможностите за насърчаване и задълбочаване на сътрудничеството и контактите на туристическия бизнес на двете държави с институционалната подкрепа на правителствата на Република България и Руската федерация.

България и Русия има какво да обсъдят в сферата на туризма, след като стана ясно, че тази година е намалял броят на ранните записвания на руски туристи по нашето Черноморие. Руската страна вече направи някои препоръки към българските си колеги по отношение на издаването на дългосрочни визи.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Купувате ли често готова храна?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Музиката дава израз на онова, за което не могат да бъдат открити думи, но не може и да остане премълчано.


Виктор Юго