Секции

05 May 2024 00:16

Архитектурен туристически комплекс „Старинно Карлово“ става корица на книжката „Опознай България – 100 национални туристически обекта“

Архитектурен туристически комплекс „Старинно Карлово“ става корица на книжката „Опознай България – 100 национални туристически обекта“. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Деспа Ненова, управител на туристическия комплекс. Предложението за това „Старинно Карлово“ да бъде на корицата на туристическата книжка е отправено към общината от Българския туристически съюз (БТС). „Книжките излизат в тираж от 20 000 бройки. Те ще бъдат пуснати за продажба първо по всички обекти, включени в списъка със 100-те национални туристически обекта. Ще могат да се намерят в къща „Бухалов хан“ в Карлово, както и в Българския туристически съюз“, каза Ненова.

Тя припомни, че Архитектурен туристически комплекс „Старинно Карлово“ е част от движението „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ от месец ноември миналата година. То е създадено през 1966 година по инициатива на Българския туристически съюз. Основната му идея е всеки турист да се запознае с най-хубавите и най-свидните за всеки българин планини, природни и исторически забележителности, музеи и паметници.

/Източник: focus-radio.net/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Погледни назад, къде си бил, за да разбереш накъде отиваш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота