Секции

26 April 2024 23:42

Масова стачка в Испания по случай Международния ден на жената

Масова стачка се очаква днес в Испания по случай Международния ден на жената. В столицата Мадрид и в други градове от страната представители на феминистки организации призоваха за 24-часова стачка за защита на равноправието между половете.

Главните синдикати в страната подкрепиха призива и заявиха, че много служители от нежния пол ще работят днес с поне 2 часа по-малко в знак на протест.

Действията на активистките от южноевропейската държава започнаха още вчера. В четвъртък вечерта в столицата Мадрид стотици жени излязоха, за да напомнят за необходимостта от равнопоставеност на мъжете и жените. Те бяха облечени в лилаво и привличаха вниманието, вдигайки шум с тигани и тенджери.

Миналата година във феминистката стачка в Испания участваха близо 6 милиона души. Днес се очакват стачки още в Италия, Германия и Франция.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.