Секции

20 April 2024 05:39

Прекрасна изложба с над 90 кукерски маски и тематични рисунки бе открита в карловската библиотека

В навечерието на Сирни Заговезни в карловската библиотека „Д-р Иван Богоров“ бе открита изложба с кукерски маски и рисунки на деца и младежи от училищата и центровете за деца с увреждания в община Карлово. Тематичната изложба е в резултат на организиран от ВМРО – Карлово за четвърта поредна година конкурс за кукерска маска и тематична рисунка. Партньори на конкурса е Общинската библиотека „Д-р Иван Богоров“, ресторант „Дионисий“ и сладкарски изделия „Пилев“. Конкурсът е под патронажа на общинския съветник Светлозар Янков. В него участваха деца и младежи в три възрастови групи. Жури в състав Атанас Сеизов – художник, Мирослав Колев – кмет на с. Столетово и Мано Манов – кмет на с. Климент оценяваше произведенията на малките таланти.

Всички участници в конкурса получиха грамоти за добро представяне. В първа възрастова група - ученици от първи до пети клас в раздел „Рисунки и релефни апликации“ журито определи за награждаване на първо място Мина Инджова, втора стана Теодора Петрова, трета Ирина Костадинова. Поощрителни награди взеха Калоян Дишков, Васил Чонков, Татяна Балева и Николай Джаков.

За обемни кукерски маски, изработени от картон и други текстилни, природни и подръчни материали първа награда взе Георги Чолаков, втора Николай Тодоров и трета Полина Стефанова.

Във втора възрастова група - ученици от VІ до Х клас раздел „рисунки и релефни апликации“ първа награда получи Габриела Карауланова, втори стана Алекс Калаксъзов и трети Айхан Неджипов.

В трета възрастова група за деца и младежи с увреждания в раздел „рисунки и релефни апликации“ първа награда заслужи Гергана Лалова, втора награда взе Ивайло Николов и трета Александрина Василева.

В раздел „Обемни кукерски маски, изработени от картон и други текстилни, природни и подръчни материали“ награда получи Фанка Борисова от Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост – Баня, втора награда колектива на Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания /ЦНСТДУ/ - Карлово и третата награда взе Полина Лучева.

Организаторите благодариха на всички деца за художествените умения и талант да представят своите маски и рисунки, както и за проявения талант и знания за тяхното изработване.

За всички деца и техните родители бяха осигурени лакомства от организаторите.

/Снимки: Мирослав Колев/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче