Секции

27 May 2019 14:15

Ст. комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР-Пловдив, благодари на четиримата карловци спасили 3 деца

Като изключително доблестна и достойна за уважение определи постъпката на двамата 29-годишни карловци и на двамата полицейски служители директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Атанас Илков. На брифинг днес той изрази дълбоко уважение и благодарност към четиримата, с чиито общи усилия бе възвърнат живота на едно дете, а други две бяха спасени.

Към 18:00 часа в неделя, 10 март, на тел. 112 е подаден сигнал за паднало дете във вир на водопада „Сучурум“ край Карлово. Незабавно натам бил изпратен автопатрул на Районното управление „Полиция“, който установил че двама 29-годишни мъже полагат усилия да възвърнат жизнените функции на 11-годишно момиченце. Те обяснили, че току-що били извадили тялото на детето, след като го забелязали да пада в реката заедно с ярка раница. Единият от униформените се включил активно в оказването на първата долекарска помощ и в резултат на общите им действия, детето дало признаци на живот. С пристигналата линейка, която била насочвана по пътя от другия полицейски служител, момиченцето било откарано в болница в Карлово, а впоследствие е настанено в УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив. По данни на лекарите, детето няма сериозни наранявания и се възстановява успешно.

Междувременно на мястото дошла майката и станало ясно, че заедно с тийнейджърката били още две нейни връстнички, които в паниката побягнали нагоре в планината. Благодарение на бързата реакция на двамата полицейски служители момиченцата били открити на висока скала, до която достигнали по изключително опасна и необезопасена пътека. Децата били свалени и предадени невредими на своите близки.

Днес Ви питаме:

Купувате ли често готова храна?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче