Секции

20 April 2024 19:27

Брутална саморазправа между ученички потресе Габрово

Пореден случай на агресия между деца потресе обществото ни. Този път две 15- годишни момичета се биха в центъра на Габрово, докато техен връстник ги снима. По случая е започнала проверка.

Регионалният инспекторат по образованието в Габрово започва проверка във връзка със случай на брутална агресия между деца. В неделя в центъра на Габрово избухва спор между две 15 – годишни момичета. Скандалът прераства във физическа саморазправа и едно от децата се нахвърля с юмруци и ритници върху другото. През това време трето момче вади телефон и започва да снима.

Скандалното видео е споделено в социалните мрежи и буквално потресе потребителите. От училището на двете момичетата, участнички в клипа отказаха да коментират случая, но институциите в Габрово се самосезираха и започнаха проверка.

Георги Маринов – директор РУО – Габрово:

„Координационния механизъм за справяне с агресията е задействан, както от самата гимназия, разпоредена е проверка от наша страна за изясняване на фактите и обстоятелствата, притеснително е, че е бил създаден и клип, който се разпространява сред учениците, това е начин за споделяне на агресията, който начин не е добър.! “

Павлина Христова – Агенция „Закрила на детето“ – Габрово:

„Тепърва ще оценяваме семейната среда, обстоятелствата и изобщо начина на живот на момичетата, на семействата, в които се отглеждат. Такава груба ситуация на агресия, не сме били свидетели, не сме работили.!“

Момичето, което предприема физическата саморазправа беше разпитано от инспектори в детска педагогическа стая. Проверките по случая продължават.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има три неща, които стават по-ценни с времето: старо дърво за горене, стари книги за четене и стари приятели за забавление.


Хенри Форд