Секции

29 May 2022 01:11

Карлово прегърна с обич „Царицата на баскетбола“ Пенка Стоянова, удостоиха я със златна значка с лика на Васил Левски (видео)

Карлово прегърна с обич една от най-успешните баскетболистки в 100-годишната история на този спорт в България Пенка Стоянова. На представянето на автобиографичната й книга „Царицата на баскетбола“ в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово присъстваха политици, общественици, спортисти и много граждани. Сред тях бяха народният представител Веска Ненчева и двукратният олимпийски шампион по гребане кану Николай Бухалов. Специален гост бе и спортният журналист Диян Никифоров - съавтор на изданието.


„Царицата на баскетбола“ разказва за живота и спортните успехи на родената в Карлово спортистка. Книгата акцентира и върху значимите постижения на две поколения в българския женски баскетбол.


За приноса и постиженията си Пенка Стоянова бе удостоена със златна значка с лика на Васил Левски. Отличието й бе връчено от заместник-кмета на Община Карлово Антон Минев.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер