Секции

19 April 2024 14:29

Спасителите на трите момичета във водопад „Сучурум“ – Карлово получиха златна значка с лика на Апостола и почетна грамота на ОД на МВР - Пловдив (видео)

На церемония в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово гл.инспектор Атанас Илков – директор на Областна дирекция на МВР – Пловдив връчи почетен плакет и грамота на Тони Танчев, ефрейтор Никола Върбанов, мл. сержант Симеон Иванов и мл. сержант Ивайло Свиленов, спасили живота на три момичета, ученички от СУ „Васил Левски“ в Карлово.

Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов изрази благодарност към спасителите на петокласничките и връчи грамоти и златни значки на четиримата младежи и техните приятелки, които на 10 март дадоха втори живот на момиче, паднало във вира на водопад „Сучурум“ и нейните приятелки, тръгнали по поречието на Стара река в карловския балкан.

Да припомним, че на 10 март три момичета тръгват по поречието на Стара река над водопад „Сучурум“ в Карлово. Придошлата изведнъж река отнася Теменуга Петрова, която попада във вира на водопада и е спасена от ефрейтор Никола Върбанов и неговия приятел Тони Танчев. Те със своите приятелки Радина и Станимира били там на разходка. Благодарение на тях давещото се момиче е извадено от водата и е върнато към живот със сърдечен масаж и изкуствено дишане.

Майката на Теменуга изрази голямата си благодарност към всички помогнали за спасяването на живота на нейното дете.

Повече за церемонията по награждаването и случая във видеото.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче