Секции

20 April 2024 08:12

Над 1 млн. пенсионери ще получат по 40 лева великденска добавка

Над 1 милион пенсионери ще получат 40 лева великденски добавки. Това реши правителството днес на своето редовно заседание. Министерският съвет е осигурил над 100 милиона лева за допълнителна подкрепа на пенсионерите с по-ниски пенсии, заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. Великденските добавки трябва да бъдат изплатени заедно с пенсията за месец април.

Над 1 милион пенсионери ще получат 40 лева великденски добавки. Това реши правителството днес на своето редовно заседание. НОИ ще подоготви необходимите документи, за да може средставата да бъдат изплатени в началото на месец април.

Видео: Пенсионерите, които получават по-ниски пенсии ще получат великденска добавка в размер на 40 лева. Това реши правителството на своето редовно заседание в сряда. Отпуснатите средстава са в размер на 52 милиона 894 хиляди и 700 лева.

Бисер Петков – министър на труда и социалната политика:

„Всички пенсионери, които за месец април сборът от пенсиите и добавките им е в размер на 348 лева, ще получат добавка от 40 лева.“

Сред тези, които ще получат празничната добавка е и Веска.

Веска – пенсионер:

„Хубаво е, но на всички да се даде, защото не е приятно на другите, например моят съпруг взима малко повече, но няма да вземе.“

Зад гърба си Веска има 42 години стаж. Работила е като касиер. Сега пенсията й е малко над 200 лева. С отпуснатите пари, казва, че ще си купи необходимите продукти за великденската трапеза.

Веска – пенсионер:

„Великден, яйца, козунак това е, ако има за месо, месо ще си взема. пенсионерски години, тежки години.“

Постигнато е съгласие пенсионерите да изберат дали при изчисляването на пенсията им да се взимат предвид доходите от периода 97-99 година, допълни социалният министър след заседанието на кабинета.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче