Секции

08 May 2024 14:51

Майката на спасеното дете Мая Панайотова: Щастлива съм, че рожбата ми е добре и е вкъщи

Щастлива съм, че рожбата ми е добре. Изписаха я от болницата в Пловдив и сега лечението на Теменужка продължава при домашни условия. Радвам се, че бързо се възстановява. В болнични ще бъде до 29 март, след което ще тръгне на училище. Аз също съм в болничен отпуск, за да съм близо до нея, съобщи за КАРЛОВО.ТВ Мая Панайотова, майка на 11-годишната Теменуга, която беше спасена от придошлите води в Стара река и попадна в басейна на водопад „Сучурум“ в Карлово на 10 март т.г.

„Използвам случая още веднъж да благодаря на спасителите на детето ми - ефрейтор Никола Върбанов, Тони Танчев и техните приятелки, както и на младши сержантите Ивайло Свиленов и Симеон Иванов. Тони и неговата приятелка вече заминаха за Англия, където работят. Останалите ще поканим специално на гости в нашия дом, за да им благодарим най-сърдечно“, сподели с голямо вълнение намерението си Мая Панайотова.

Тя работи като рехабилитатор в болницата в Сопот. Член е на ръководството на литературния клуб към къща музей „Иван Вазов“ в града. Има дарбата да пише поезия. Подготвила е за печат своята първа книга „Овален бряг“, която ще издаде през есента на тази година. Книгата ще посвети на своята дъщеря. Няколко от стихотворенията в нея са вдъхновени от скулптурите на Димитър Луканов, който завършва във Франция и сега работи в Ню Йорк. На крайбрежната улица на океана той има няколко скулптури – едната е „Овален бряг“. Фигурата изразява силният дух на майката, която излиза от бурна река и до нея има момиченце, на което майчината сила помага да се спаси. Макет на тази скулптура Мая вижда преди години и това я вдъхновява да напише творбата си. За заглавие на книгата ще използва заглавието на скулптурата „Овален бряг“. Поетичната книга ще бъде илюстрирана с творби на пловдивчанина Димитър Луканов.

Мая Панайотова има публикации в няколко сборника с поезия на литературния клуб към къща музей „Иван Вазов“ в Сопот и сборник „Думите“ на Конфедерация на българските писатели – Бургас, нейни творби са поместени в юбилейно издание на сп. „Пламък“, посветено на Иван Вазов. Тя е тазгодишния носител на първа награда от традиционния конкурс на Община Сопот, посветен на любовта и виното.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче