Секции

24 April 2024 09:31

Учениците от клуб „Приятели на армията“ проведоха занятия на полигон „Анево“

Ученици от средните училища от Карлово, Сопот и Хисар проведоха занятия в района на учебен център „Анево“, съгласно плана за съвместна дейност между 61-ва Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“ за учебната 2018/2019 година.

Занятията бяха организирани от главните сержанти на военните формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада в район Карлово и Казанлък под ръководството на старшина Дамян Пеневски – главен сержант на бригадата. В обучението се включиха над 110 ученици от Карлово, Сопот и Хисар.

Участниците имаха възможност да стрелят с пистолет, автомат и картечница, преминаха занятия по оцеляване в екстремни условия, както и занятие по военна топография. Учениците първо се запознаха с теорията, след което имаха възможност практически да отработят отделни моменти.

Кулминацията на обучението бяха стрелби, на които всички ученици се справиха отлично, съобщиха обучаващите. Тийнейджърите от клуб „Приятели на армията“ се убедиха, че личностните качества, които трябва да притежават – физическа издръжливост, психическа устойчивост, добра дисциплина, умения за работа в екип и патриотизъм са неразделни от воинската професия.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче