Секции

23 April 2024 16:01

Историческите музеи в Карлово и Клисура ще участват в Международно туристическо изложение

Историческите музеи в Карлово и Клисура ще участват в XVI Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново от 18 до 20 април.

Двата музея ще представят рекламни материали за музейните експозиции. Освен това музеят в Карлово ще покаже в 5 рекламни банера за: Археологическото наследство на Карловската долина; Традиционни занаяти и обичаи-история и съвремие; Празник на розата в Карлово 2019 г.; Народни будители и участието на карловци в национално-освободителните борби; 200 години от рождението на Евлогий Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев - най–големите дарители в българската история.

Международното туристическо изложение „Културен туризъм” – Велико Търново, е първият специализиран форум за популяризиране на културния туризъм и неговото значение за България като туристическа дестинация. Вече години наред държавните и неправителствените организации, общините и музеите, научните среди и бизнесът представят във Велико Търново своята дейност, добри практики и събития, които променят нагласата у нас към един от най-интересните и нестандартни видове туризъм.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче