Секции

19 April 2024 07:41

Карловски адвокат е подал жалба за полицейски произвол срещу сина му

Карловският адвокат Станко Маринов е подал жалба в Прокуратурата за полицейски произвол срещу сина му Петър.

Според медицинската експертиза на Петър Маринов са нанесени травми на клепачите и челото, на лявата ръка и единия крак в резултат на полицейско задържане. Момчето е болно от диабет, здравословното му състояние е било влошено вследствие на вземане на личните му вещи, където е било и необходимото лекарство.

Припомняме, че според официалната полицейска информация в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността, около 20:30 часа в петък, 22 март, криминалисти от Районното управление „Полиция“ в Карлово предприели проверка на момче, засечено на ул. „Ген. Карцов“. Легитимирайки се със служебна карта, единият от цивилните полицаи поискал документите му за самоличност, но в този момент младежът внезапно побягнал. След кратко преследване беглецът бил настигнат в близък парк и при опит да му бъдат поставени белезници влязъл в схватка с единия от служителите, наранявайки го леко по крака. Извършителят - 19-годишен жител на града, е отведен в Районното управление.

С постановление на Районна прокуратура – Карлово му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 270, ал.1 и чл. 131, ал.1 от НК.

Според наблюдаващия прокурор от Карлово Димитров станалото е заради реакцията на момчето. Разпитват се свидетелите на инцидента.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче