Секции

18 April 2024 06:30

Златна и сребърна лира на Орфей получиха таланти от Карлово, ученици на Велина Иванова

Златна лира на Орфей за Йоана Попова и Йоана Златарева и Сребърна лира на Орфей за Елизабет-Анн и Александър Ръмбъл от първа възрастова група, както и 4 Златни лири на Орфей за Яни Чилингиров, Елена Джакова, Никол Гаджева и Рая Юмерова от втора възрастова група получиха децата от фолклорна формация „Розова долина“ при НЧ „Васил Левски 1861г.“ с ръководител Велина Иванова. Те участваха в поредното издание на Музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ в Пловдив.

Главен организатор на престижния конкурс е Българския национален младежки фолклорен съюз, в партньорство с Община Пловдив и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в града под тепетата.

В конкурса участваха над 7000 млади таланти от цяла България. Децата от детската фолклорна формация „Розова долина” с ръководител Велина Иванова обраха овациите и аплодисментите на публиката. Те станаха носители на най-високите отличия. А карловската фолклорна формация, като цяло, получи поощрението на организаторите и журито.

„Това е едно от участията, в което сме получили най-голям брой златни и сребърни медали. Децата винаги са се представяли отлично и са печелили награди, но този път, те бяха много. Това ме прави истински щастлива и още по-уверена в работата с малките таланти“, съобщи за КАРЛОВО.ТВ Велина Иванова.

/Снимка 1: фейсбук Велина Иванова; снимка 2: НЧ"Васил Левски 1861"-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче