Секции

29 March 2024 08:16

Възникналите проблеми в обществения автобусен транспорт обсъждаха карловските старейшини (видео)

Възникналите проблеми в обществения автобусен транспорт обсъждаха карловските общински съветници. Питания по темата поставиха съветниците от БСП д-р Диана Стайкова, Манол Манолов и Пламен Славов.

Акцентът бе поставен на прекратения с фирма „Магистрали“АД договор, спрените автобуси по линия №4 и произлезлите от това въпроси. Припомняме, че от 1 февруари „Магистрали”АД спря да вози пътници до Калофер и Сопот. Тогава от Община Карлово информираха, че това е по собствено желание на фирмата. Става въпрос за следните автобусни линии: Карлово-Калофер-Карлово; Карлово-Сопот-Карлово; вътрешноградска линия №1. За автобусна линия Карлово - Калофер – Карлово бе сключен временен договор с „Хеброс Бус” АД до финализиране на нова обществена поръчка.

По време на сесията зам.-кметът Антон Минев съобщи, че след като бъде направен обстоен анализ, ще бъдат наложени и съответните санкции на „Магистрали“АД, прекратила договора си година и половина по-рано.

Предстои да бъде обсъдена, заедно с представители на превозвачите, на кметове на населени места и представители на общинската администрация, реалната ситуация с пътникопотока, финансовата рентабилност на курсовете по направленията, разписанията и тогава ще бъдат направени съответните предложения за решаване на казуса с общинската транспортна схема.

Общинските съветници дискутираха и въпроси за работните места за хората с увреждания, обявени от Община Карлово; за удължаване срока за безвъзмездно ползване от туристическо дружество „Хайдут“ като негово седалище на сградата на туристическа спалня „Тинтява“, която е общинска собственост, както и за състоянието на ремонтираната емблематична за Карлово чешма между църквата „Успение на Пресвета Богородица“ и Бухаловия хан.

В дневния ред на заседанието на Общинския съвет бяха включени докладни записки за финансова подкрепа за археологически проучвания на територията на община Карлово за периода 2019-2023г.; за одобряване на бюджетната прогноза за периода 2020-2022г. на постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности на община Карлово; както и отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет Карлово за периода от 01.01.2018г. до 31.12.2018г. и други.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Бъди мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която съвършенството е стандарт.


Стив Джобс