Секции

25 April 2024 07:26

След оставката на Цветанов: Даниела Дариткова заема поста председател на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова е новият председател на ПГ на ГЕРБ. Тя заема мястото на Цветан Цветанов, който подаде оставка в сряда. Името на Дариткова беше обявено от премиера Бойко Борисов, който отхвърли всички твърдения, че в партията има разцепление заради разразилия се скандал с апартаментите на властта. Борисов потвърди доверието си в Цветанов, но заяви, че е било нужно да бъдат наложени санкции заради удара, нанесен по ГЕРБ.

Ден след като вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов подаде оставка от всички постове в парламента, премиерът Бойко Борисов обяви, че мястото му начело на групата в Народното събрание, ще заеме Даниела Дариткова.

Бойко Борисов – министър-председател:

„Компетентна, с добро излъчване, член на Изпълнителната комисия. Човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата.“

А в контролирането на групата Дариткова ще се води от примера на Цветанов – и с коалиционния партньор от Обединените патриоти, и с опозицията.

Даниела Дариткова:

„В тази кризисна ситуация смятам, че това е предложение, наситено с големи отговорности. Приемам го със съзнание за оценката, а от друга страна като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група. Вярвам, че в рамките на моите възможности ще търся консенсуса“

Тя увери, че изпълнявайки новата си длъжност ще търси диалог с всички парламентарни групи.

Консенсусът в ГЕРБ пък не е разрушен, увери Борисов. Оставката на Цветанов не била заради липса на доверие, а заради принципите на партията.

Бойко Борисов – министър-председател:

„Не изглежда красиво, не изглежда добре. В историята няма такива тежки санкции, каквито са наложени в една партия. Аз му вярвам, но но като си говорихме вчера последно – 7 дни нямаше медия, която да не я държаха от сутрин до вечер. Знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат не го прави, пази си като Корнелия хората. Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. А иначе за приятелския огън това е абсолютна лъжа. Като чета как ГЕРБ щял да се цепи, как едни ще ходят с Цветанов, други с еди какво си…Никога не е стоял този въпрос пред нас.“

Въпросът за мястото на Цветанов в ГЕРБ също не стои на дневен ред, тъй като решението се взима от партийните структури, сред които той също се ползвал с доверие. Оставка на последния от редиците на Борисов, замесен в скандала с евтините имоти – Вежди Рашидов, премиерът пък не смята за нужна.

Бойко Борисов – министър-председател:

„Вежди Рашидов има фирма за търговия и си купува апартаменти и си ги препродава – това му е бизнесът на тази фирма.“

И четирите оставки в ГЕРБ ще бъдат гласувани в петък.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче