Секции

28 March 2024 22:25

Гинка Зокова бе удостоена със званието „Почетен член на НЧ „Васил Левски 1861 г.“ – Карлово

Статут за избор на Почетни членове на НЧ „Васил Левски 1861г.“ предложи ръководството на карловското читалище на проведеното Общо събрание в Камерната зала на 27 март.

Идеята бе приета и бе направено първото предложение за носител на това звание.

Дългогодишният организатор на читалището Гинка Зокова стана първият носител на отличието. Целият трудов път на Гинка Зокова преминава в карловското читалище, където тя работи от 1979 година. Със своя професионализъм е допринесла за реализирането на много концерти, спектакли и събития на карловска сцена. Гинка е автор на сценарии за десетки инициативи, отбелязване на годишнини и празници по различни поводи. Тя винаги е зад завесата на сцената, дори зад сцената и изпълнителите, но винаги с окото и чувството на добрия професионалист е следвала сценария, който е подготвила.

Съгласно Устава и традициите на НЧ „Васил Левски 1861г.“ – Карлово за почетни членове на читалището ще се избират български и чуждестранни граждани, с изключителни заслуги към културната институция, за нейното по-широко обществено разпознаване. Граждани, които чрез дейността и позицията си са допринесли за развитие на културата в община Карлово. Изборът на почетни членове на читалището ще става на Общо събрание, след мотивирано предложение на Настоятелството.

Почетният член получава званието в подходяща тържествена обстановка с Удостоверение, не плаща членски внос и посещава безплатно всички прояви, които организира читалището.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче