Секции

25 April 2024 14:15

Сбор на военни медици от Сухопътните войски се провежда в Карлово

Сбор на медицинските органи от Сухопътните войски се провежда във Военен клуб в Карлово от 27 до 29 март на тема „Военномедицинската подготовка на личния състав от Сухопътните войски“. В обучението участват лекари, медицински сестри, санитарни инструктори и взводни командири. Ръководител е д-р Людмил Цеков от Командването на Сухопътните войски.

Сборът бе открит от Пламен Йорданов, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, който подчерта „важността на военномедицинската подготовка за придобиване на знания и умения, които в крайни ситуации могат да спасят човешки живот“.

Д-р Ваня Кукушева запозна участниците с юридическите аспекти, свързани с обема на оказаната първа помощ. С командирите на взводове бе проведено показно практическо занятие по оказване на първа помощ на пострадали. Обучението включва разискването на теми, свързани с военномедицинската подготовка в армията на САЩ, както и с възможностите за съвместяване на медицинската подготовка с другите видове подготовки, провеждани във взвода и предизвикателствата на практикуването във формированията.

/Снимка: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче