Секции

02 May 2024 01:11

Карловските военни спечелиха първо място в шампионата на Сухопътните войски по дуелна и щафетна стрелба

В изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски, относно организиране и провеждане на вътрешни шампионати на Сухопътните войски през 2019 година, на 28.03. и 29.03.2019 г. на учебен център „Анево” се проведе шампионат по дуелна и щафетна стрелба между единадесет формирования от Сухопътните войски.

За провеждането на този шампионат формированията от Сухопътните войски усилено подготвят по 10-12 състезатели, които да се изправят едни срещу други, като по този начин се постига повишаване на общата физическа подготовка и се реализира основен приоритет за формированията от Сухопътните войски.

Шампионатът започна с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. Командирът на 61 механизирана бригада - бригаден генерал Пламен Йорданов откри турнира, като приветства отборите и им пожела съревнованието да премине в спортсменски дух и победа за най-добрите, при спазване на мерките за безопасност и коректно отношение между участниците, като припомни на състезателите, че ще имат възможност да демонстрират умения по водене на точен огън със стрелковото оръжие при физическо натоварване.

Състезанието протече под ръководството на председателя на комисията от Сухопътни войски – полковник Николай Киров – началник на сектор в отдел „Подготовка на войските” и подполковник Желязко Желев – също от отдел „Подготовка на войските” в командването на Сухопътните войски.

След оспорвана борба между отборите, съревновавали се в състезателните дисциплини, се пристъпи към награждаване на най-добрите. Най-високи резултати в щафетната стрелба със 7,62 мм АК показа отборът на военно формирование 34750 – Карлово, класирал се на почетното І-во място, военно формирование 22220 – Сливен завоюва ІІ-ро място, а на ІІІ-то място се класира отборът на военно формирование 28880 – Белене.

В дуелната стрелба със 7,62 мм АК победител е отново отборът на военно формирование 34750 – Карлово, следван от отбора на военно формирование 22220 – Сливен, а ІІІ-то място завоюва отборът на военно формирование 24150 – Стара Загора.

След обобщаване на постигнатите резултати от отборите на военните формирования, стана ясно, че в комплексното отборно класиране в шампионата на Сухопътните войски по дуелна и щафетна стрелба, на почетното І-во място е отборът на домакините от военно формирование 34750 – Карлово, на ІІ-ро място се класира отборът на военно формирование 22220 – Сливен, а на ІІІ-то място остана тимът на военно формирование 24150 – Стара Загора.

Наградите бяха връчени от бригаден генерал Пламен Йорданов. Командирът на 61 механизирана бригада, като домакин, поздрави всички отбори за показаните резултати и достойното представяне.

Първенците получиха купи и грамоти след което шампионата бе закрит с обща снимка за спомен.

/Източник информация и снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд