Секции

18 April 2024 04:06

150 младежи от карловското училище "Васил Левски" станаха млади дигитални лидери

Младежки център-Карлово стартира с обученията на учениците по проекта "Млади дигитални лидери", финансиран от Гугъл с първите 150 младежи от СУ "Васил Левски".

Разделени интерактивно, с цветовете на Гугъл на пет групи от по 30 ученика, в пет обучителни сесии, младежите откриваха фалшиви и пристрастни новини, учиха се как да реагират на онлайн езика на омраза, разбраха как да защитават своите и правата на другите онлайн, значимостта от даването на съгласие за качване, споделяне и постване на онлайн съдържание. В последната сесия младежите научиха за силата на младежта и как те може да инициират кампании за значими обществени каузи.

Една от групите дори успя да заснеме кратък клип с послания за разчупване на стереотипите. Вярваме, че тези 150 младежи ще станат млади дигитални лидери, които ще увличат и свои връстници и така ще допринесат за по-положителна и безопасна интернет среда, в която ефективно да комуникират- без обиди и стереотипизиране на различни групи. Предстоят следващите обучения в СУ "Христо Проданов" и ПГ "Генерал Заимов"

/Източник информация и снимка: Младежки информационен център - Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче