Секции

26 April 2024 23:32

Известни българи ще четат детски книжки като част от инициативата „Походът на книгите“

В Международния ден на детската книга започва осмото издание на Походът на книгите. Кампанията насърчава интереса на децата към четенето и книгите. Инициативата ще бъде открита официално в Столичната библиотека от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която ще прочете откъс от своя любима детска книжка.

Осмото поред издание на инициативата ще продължи до 23 април. В нея ще участват редица известни спортисти, сред които Евгения Раданова, Нешка Робева, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Евгени Иванов, Тереза Маринова и много други. 2 април е и международен ден на детската книга и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, създал едни най-популярните приказки на всички времена. Преди 60 г. ЮНЕСКО учредява Международен златен медал на името на Андерсен, наричан още Малка Нобелова награда.

За седемте си издания досега кампанията е достигнала до повече от 15 000 деца в цялата страна, а в много от участвалите училища и детски градини в последствие са открити нови библиотечни звена или съществуващите са допълнени с актуални заглавия от света на детската литература.

/Източник информация и снимки: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш. Помнете че всичко започва от една мишка.


Уолт Дисни