Секции

26 April 2024 21:04

Директорът на Горско стопанство в Карлово инж.Златю Кличев получи награда

Днес в Двореца „Кричим“ бе даден старт на Седмицата на гората. По време на празника бяха връчени и наградите „Лесовъд на годината 2018 г.” и „Служител по контрола 2018 г.” за Пловдивски регион. Един от отличените бе директорът на Горско стопанство - Карлово инж. Златю Кличев.

Седмицата на гората се провежда в дните от 1 до 7 април. Тази година е под мотото „140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората.

Седмицата на гората в нашата страна е започнала като Празник на залесяването през 1925 г., въведен покрай приемането на осмия за България Закон за горите. С приемането на закона две министерства - на народното просвещение и на земеделието и държавните имоти - постановяват създаването на празника. Първоначално той се прави за масово залесяване из страната, но това продължава и през следващите години. Целта на празника през този период е доброволен труд за страната, която по това време се нуждае от залесяване на оголените склонове и озеленяване на населените места. Честването се превръща в Седмица на гората през 1934 г. и включва разнообразни събития. Тази година Седмицата се отбелязва за 95-и път.

/Снимка: Мария Сюпюрдекова/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче