Секции

26 April 2024 21:36

Проведе се сертифициране на самоходен артилерийски дивизион от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово

Тактическо учение „ОГНЕНА ЗОРА 2019” за сертифициране на 61-ви самоходен артилерийски дивизион от състава на пехотна бригада „Тежък тип”, декларирана за силите на НАТО с ниска степен на готовност, се проведе от 2 до 4 април в 61-ва Стрямска механизирана бригада, район Казанлък, на учебен полигон "Тюлбе".

Комисия от състава на командването на Сухопътните войски,ръководена от полковник Христо Начев - началник на сектор в отдел Подготовка на войските, оцени бойните способности на 61-ви самоходен артилерийски дивизион. Оценката бе съгласно стандартите и критериите, заложени в Стандартите за силите на Съюзното командване по операциите и ръководството за оценка на бойните способности на сухопътните щабове и формирования. Комисията се запозна с окомплектоването на личния състав, въоръжението и средствата за индивидуална защита.

Учението се проведе в два етапа. В първия бяха проверени планиращите документи, познаването и използването на Стандартните оперативни процедури, правилата за бойно поведение и функционалните задължения от личния състав на дивизиона. Вторият етап се проведе на учебен полигон "Тюлбе", където бяха изпълнени задачи по: извършване на марш до района за разполагане, действия на дивизиона в района за разполагане, заемане на район за бойно използване, управление на формированията на дивизиона при осъществяване на непосредствена огнева поддръжка на формированията на пехотна бригада „Тежък тип” при отбрана.

В края на учението 61-ви самоходен артилерийски дивизион получи сертификат с оценка „БОЕГОТОВ”.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче