Секции

23 April 2024 16:46

Много награди и отличия за децата от „Карловойс“ на 16 Национален конкурс в Пловдив

Второ място грабна Мария Кабакова от „Карловойс“ и покана за конкурс в Италия, а Сиана Каканашева е с поощрителна награда. И двете даровити деца от музикалната школа в Карлово с преподавател Анита Илиева са отличени в XVI Национален конкурс за млади изпълнители на забавни песни - Пловдив 2019, който се проведе на 5 и 6 април.

Чудесно се представиха всички деца, които в сериозната конкуренция показаха най-доброто от себе си - второ място за вокална група ”Карловойс”, Диплом и купа във втора възрастова група. Децата получиха подаръци от ИК“Просвета”, покана за участие в конкурса “Ноти по пясъка” и покана за Международен фестивал в Италия.

Първото си отличие спечелиха най-малките таланти на възраст от 4 до 7 години от “Карловойс мини”. Те покориха жури и публика и получиха диплом “Поощрение”, както и подаръци. Това бе дебют на талантливите мъничета на Карлово, които се представиха в Първа възрастова група до 11 години.

Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката /МОН/. Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР – ОДК-Пловдив със съдействието на община Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата–София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи“.

Тази година в надпреварата участват над 300 деца и младежи от 15 области.

Снимки: фейсбук Анита Илиева

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче