Секции

16 April 2024 12:24

Калофер ще има временен кмет

Калофер ще има временен кмет. Вероятно това ще бъде Анна Ганевска – служител на Калоферското кметство. Тя ще смени на поста Румен Стоянов.

Предложението за избора ще бъде направено от общинския кмет д-р Емил Кабаиванов на предстоящата сесия на местния парламент в четвъртък. До него се стигна след като Общинската избирателна комисия отстрани досегашния калоферски кмет Румен Стоянов заради конфликт на интереси.

Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси е констатирала нарушение при Стоянов след подаден сигнал. Административен съд-София и Върховния административен съд потвърдиха решението на Комисията. В качеството си на кмет на Калофер през 2016 г., той е назначил на длъжността „старши специалист – финансови дейности“ в Кметството - брата на съпругата си. Назначаването е извършено по заместване, без провеждане на конкурс, поради ползване на отпуск по майчинство от страна на титуляра, заемал длъжността.

При утвърдително решение отстрана на общинските съветници, Ганевска ще бъде временноизпълняваща длъжността кмет на Калофер до провеждането на редовни местни избори през октомври.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче