Секции

25 April 2024 01:15

Александър Йорданов представя в Карлово „Патриотични уроци”

Книгата "Патриотични уроци" на доц. д-р Александър Йорданов ще бъде представена пред карловската публика от издателство "21 век Прес". Събитието е на 10 април от 17 часа в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово. Участие при представянето ще вземе и доц. д-р Момчил Дойчев от Нов български университет.

„Патриотични уроци” – това са пропуснатите от българското образование уроци. Александър Йорданов представя някои от най-важните събития и личности от новата българска история от гледна точка на българските национални интереси. В центъра на авторовото разбиране на историята е съдбата на човека.

Оригинален е прочитът на делото на личности като Васил Левски, Христо Ботев, Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Иван Вазов, Димо Кьорчев, проф. д-р Ив. Шишманов, П. К. Яворов, Димитър Талев, Александър Караманов и др.

Книгата е посветена на паметта на двама достойни българи: големия писател, драматург и публицист Георги Марков и Илия Минев – несломения борец за свобода и човешки правдини.

/Снимка: БТВ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има три неща, които стават по-ценни с времето: старо дърво за горене, стари книги за четене и стари приятели за забавление.


Хенри Форд