Секции

26 April 2024 11:00

Астрофизикът Тихомир Димитров: Карловските деца искат да строят ракети и да станат астронавти (видео)

По покана на клуб „Ракетчик – Иван /Джон/ Ночев“ в Карлово гостува Тихомир Димитров - основател на Космическата академия за деца – София. Пред учениците от трети и четвърти клас от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ той, заедно с Диана Иванова, изнесе открит урок на 9 април в залата на Военния клуб в Карлово.

Срещата разговор, посветена на излитането в Космоса на първия български космонавт Георги Иванов и на 50-годишнината от успешния полет до Луната, в който принос има карловецът Иван Ночев, откри Надежда Петрова – председател на клуб „Ракетчик – Иван /Джон/ Ночев“.

Астрофизикът Тихомир Димитров в продължение на повече от два часа изнесе занимателен и достъпен за децата урок на тема: „Приключение до Луната и Марс“, от който те научиха много за Космоса, планетите, заселването на Марс, живота на астронавтите и много други космически теми. Участието на децата в открития урок беше активно. Те получиха подарък „Наръчник на астронавта“.

Космическият визионер Тихомир мечтае в близко бъдеще да види Земята от Космоса, да посети Марс или да участва с инженерни или научни познания в построяването на ракетите и космическите апарати, които ще заведат човечеството до други планети. Според него „човечеството е на път да направи нова космическа революция“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче