Секции

26 April 2024 14:44

Претърсват за още дрога морето край Шабла

Продължават огледите в района на Шабла. Към момента няма открити нови количества наркотик, изплуват само празни спасителни жилетки, като тези, с които бяха увити пакетите кокаин, намерени по-рано през седмицата. Пласирана на дребно, дрогата надхвърля 70 млн. лв.

В района на Шабла продължават да изплуват спасителни жителки, но вече без пакети кокаин към тях. Няколко такива са намерени до момента. Цяла нощ катери на гранична полиция и обходни двойки патрулираха в района. Проверяват се на връщане и рибарите, излезли с лодките си в морето.

Тодор Щерев – рибар:

„Такива неща рядко се случват и са доста стресиращи. Наблюдаваме, колкото можем. В тази мъгла малко трудно се вижда, но каквото има ще го докладваме веднага на Гранична полиция. Имаме телефони, всичко.“

Тази сутрин рибари откриха още една празна спасителна жилетка. Оказа се същата като тези, с които бяха увити 170-те килограма кокаин.

Радко Радев – рибар:

„В морето, на север. Те са много специфични, можеше да върши и на нас работа, ама по-добре да я дадем , но е хубава жилетка.“

Местните разказват, че интересът към тях се повишил, след новината за плуващата дрога в морето. Съмнителни лица сред любопитните обаче нямало.

гл. инсп. Галин Петков – началник на Граничен пункт-Каварна:

„Продължава обхода на морския бряг с наши гранично-полицейски наряди. Също и със сили и средства на областната дирекция. Ще има пак обходи по море с гранични полицейски кораби и най-вероятно в зависимост от времето и облитане с хеликоптер.“

Проверките в района на Шабла ще продължат още няколко седмици, а експертизите ще покажат дали намереният в наши акваториални води кокаин е същият като този, който морето изхвърли наскоро в Румъния. Резултатите ще са готови до месец. Те ще дадат отговор и на въпроса какво точно е веществото, реагирало като кокаин с изключително висока честота, при полевия тест. Плавателният съд изхвърлил пакетите още не е установен. Тепърва ще се изяснява и за къде е била предназначена дрогата. Българските и румънските служби работят по версията за безконтактен канал за трафик на наркотици по море. Стойността на „находката“ е около 70 млн. лева, ако беше пласирана на дребно.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче