Секции

19 April 2024 02:44

С атрактивен кулинарен маратон зарадва възпитаниците си ДГ„Първи юни“ в Карлово (видео)

С атрактивен кулинарен маратон зарадва възпитаниците си детска градина „Първи юни“ в Карлово в сряда. Децата проявиха своите кулинарни умения и обогатиха културата си на хранене.

Възпитаниците от шестте групи в детската градина имаха за задача да приготвят ястия от различни национални кухни. За техния избор, подготовка и оригинално приготвяне допринесоха и екипите, които се грижат за децата.

В кулинарното приключение със слънчеви усмивки се включиха децата от първа А група “Слънце“ и приготвиха пица от италианската кухня. Пъргавите кончета от първа Б група се впуснаха в предизвикателството на мексиканската кухня с плодови шишчета и мексиканска салата. Трудолюбивите пчелички от втора група очароваха с вкуса на унгарската кухня с палачинкова торта. Слънчевите зайчета от трета група представиха родната вълшебна българска кухня с питка и баница. Възпитаниците от четвърта А група „Златно сърце“ правиха пиде, кадаиф и локум-ястия от турската кухня. Децата от четвърта Б група „Звездица“ приготвиха сандвичи и въздушна салата - кулинарни вкуснотии от европейската кухня.

Като в професионален истински кулинарен маратон, децата бяха оценявани за приготвените ястия и демонстрираните умения от компенетно жури със специалното участие на инж.Румяна Петрова- директор на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство- гр.Враца.

Възпитаниците на детската градина подредиха в прекрасна изложба приготвените от тях ястия от различни национални кухни и бяха наградени за положения труд и впечатляваща креативност.

Прекрасният кулинарен празник е представен и във видеоматериала.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче