Секции

19 April 2024 05:06

В Карлово стартира Маратон на четенето 2019

Маратон на четенето 2019 стартира в Карлово. Той е организиран традиционно от Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ и ще протече от 16 до 24 април в Камерната зала на НЧ“Васил Левски-1861г.“.

Началото ще се постави с представянето на книгата „Невена Коканова. Години любов“ и документалния филм „Невена Коканова. Пътуване“. Тематичната среща разговор с техния автор - журналистът Георги Тошев, ще бъде на 16 април, вторник, от 18 часа.

На 17 април, сряда, от 18 часа предстои среща разговор с поетесата и писателка Мария Лалева и представяне на романа й „Живот в скалите“. Очаква се и специалното участие на известната българска актриса Татяна Лолова!

Срещата разговор на карловските деца с писателката Христина Йотова е на 18 април, четвъртък, от 13:30 часа.

Представянето на монографията на ген. Георги Вазов „Участието на българите в Освободителната война“ и срещата със съставителя и редактора на книгата Цветана Неделчева е на 23 април, вторник, от 18 часа.

Тазгодишният Маратон на четенето ще завърши на 24 април, сряда, с „Аз зная, че България е там...“. Срещата разговор с д-р Димчо Труфчев и представяне на новата му книга “Моето измерение. Поезия, проза, публицистика“ ще бъде от 18 часа.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче