Секции

17 April 2024 00:40

Събират милиони капачки за бъдещето на недоносените деца

Стотици хора се включиха в четвъртото издание на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще”, предаде репортер на БГНЕС.

„Заедно можем повече” – обединени от това мото, още рано сутринта пред Националния стадион „Васил Левски“ в столицата започнаха да се стичат хора, желаещи да бъдат съпричастни с инициативата. Малки и големи разтоварваха чували, чанти и пластмасови туби пълни с милиони капачки, които са събирали през цялата година. Тяхното дарение отново ще отиде за закупуването на кувьоз за болница в малък град.

До момента от кампанията са закупени общо 11 кувьоза.

„Стартирахме преди година и половина. Само за първата година рециклирахме почти 70 тона пластмаса. Със средствата успяхме да закупим 6 кувьоза. Дарихме ги в Чирпан, Червен бряг, Ботевград, Нова Загора, Троян и Кнежа. Междувременно закупихме още 5 кувьоза, които предстои да дарим. В момента проучваме болниците, които са належащи. Първите две са Берковица и Харманли, а следващите 3 ги проучваме в момента, защото взимаме данни от Министерство на здравеопазването“, каза пред БГНЕС Лазар Радков, един от съорганизаторите на инициативата.

Очакванията са в днешната акция да бъдат събрани около 35-40 тона капачки.

Всеки, който иска да бъде съпричастен на инициативата, може да разбере как на Фейсбук страницата „Капачки за бъдеще”.

/Източник информация и снимка: БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче