Секции

25 April 2024 23:47

Прощаваме се с радетеля на музиката Стефан Мутафчиев

Прощаваме се със Стефан Мутафчиев – карловецът и музикантът, човекът - радетел на изкуството и културата. Той ни напусна на 28 март след неизлечимо боледуване и само 47 дни след внезапната смърт на съпругата си - винаги засмяната Драга Мутафчиева.

Урнополагането ще се извърши на 15 април /понеделник/ от 16:00 часа на гробищния парк в Карлово.

Стефан Мутафчиев е завършил полувисш институт с профил „Музика“. Дълги години е директор на Младежкия дом в Сопот. С голям успех там организира джаз фестивали, различни музикални вечери и срещи с творци. След демократичните промени и закриването на Младежкия дом, Стефан Мутафчиев е избран за секретар на НЧ „Васил Левски 1861г.“ в Карлово, където работи до пенсионирането си през 2016 година.

„Той беше в основата на създаването преди 15 години на детската фолклорна формация към читалището“, разказва народната певица и ръководител на певческата формация Велина Иванова. В памет на Стефан Мутафчиев, тя ще постави за изпълнение с децата една от любимите народни песни на Стефан „Брала мома Ружа цвете“, която карловската публика предстои да чуе.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер