Секции

20 April 2024 14:40

СУ„Христо Проданов“ също има своите 150 млади дигитални лидери

Средно училище "Христо Проданов" е едно от трите пилотни училища по проекта „Млади дигитални лидери“, изпълняван за България от Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ с финансовата подкрепа на Гугъл.

Още 150 младежи от региона станаха по-критични онлайн потребители, знаят как да реагират на езика на омраза в социалните мрежи, ще се замислят какво постват и какви снимки споделят онлайн, готови са да се борят със стереотипите и предразсъдъците, битуващи в обществото и широко разпространявани от медиите, ще се замислят кои новини са фактологични и истински, кои пристрастни и кои фалшиви.

Младите дигитални лидери обсъждаха идеи за онлайн кампании по различни теми-социални, екологични, в защита на бездомни животни и хора в неравностойно положение.

В началото на април 150 младежи от карловското училище "Васил Левски" станаха млади дигитални лидери. Предстои обучението за учениците от ПГ „Ген. Владимир Заимов“-Сопот, родители и учители от трите училища, с оглед повишаване медийната грамотност на повече млади хора.

/Източник информация и снимка: Младежки информационен център-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче