Секции

03 May 2024 09:20

Мъж от село Васил Левски се опитал да умъртви котка, защото му влизала в двора

Мъж от с.Васил Левски е проявил жестокост към котка. Той се опитал да убие по особено жесток начин животното. Котката е на възраст около година.

Мъжът бил заподозрян от овцевъд от селото, че трови животни. В деня на жестоката случка овцевъдът видял мъжа да се качва в колата си и го проследил. Тогава видял как обвиняемият спрял, излязъл от автомобила си, отворил багажника и извадил чувал. Въпросният чувал изхвърлил в шипкови храсти до главния път. След това се качил в колата си, направил обратен завод и потеглил в посока към селото. Овцевъдът отишъл на мястото, където бил изхвърлен чувалът, и установил, че в него имало бяло- сива на цвят котка, която била в полуживо състояние. Същата се гърчела и от устата й излизала пяна. Той незабавно отишъл в кметството. Там разказал на кмета и на дежурния полицай какво е видял. Веднага тримата отишли до дома на въпросния мъж и го попитали какво може да каже за умиращата котка и дали той я е бил изхвърлил с чувал до главния път. Мъжът признал, че той я е изхвърлил. Заявил пред тримата свидетели, че въпросната котка му влизала в двора и той бил решил да я отрови. Препаратът, с който мъжът се е опитал да умъртви животното е „E........ 90 SP“.

Котката е откарана във ветеринарна клиника и е спасена.

Мъжът е освободен от наказателна отговорност, тъй като не е осъждан до момента и е признал вината си пред Съда. Той трябва да заплати административно наказание в размер на 1000 лв.

Решението на Карловския районен съд може да бъде обжалвано пред Окръжен съд –Пловдив.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче