Секции

20 April 2024 00:18

Осем души с обвинения заради катастрофата с автобус край Своге

Прокуратурата повдигна обвинения на осем души заради катастрофата с автобус край Своге от преди осем месеца, при която загинаха 20 човека. Сред обвинените са бившите членове на управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов и Светослав Глосов. Те не са изпълнили служебните си задължения след редица сигнали от полицията в Своге, че пътят е в лошо състояние. Сигналите започнали от 2017 г.,но вместо да се назначат експертизи, на 14 юли 2017г. Светослав Глосов изпратил писмо до Трейс-София с молба да ремонтират пътя. Те отказали.

След 9 проби от настилката на пътния участък се установило съпричастие към инцидента. С обвинения се сдобиват изпълнителният директор на „Трейс- София” – Бисер Иванов, техническият ръководител на участъка, началникът на асфалтовата база и инженерът, осъществявал строителния контрол на дейностите. Освен че поставили варовик вместо натрошен камък на полагащия слой асфалт от Трейс-София съставили документи с невярно съдържание, в които се казвало, че всичко по ремонта на пътя е изрядно.

Виновен за катастрофата, отнела 20 човешки живота е и водачът на автобуса. Той е шофирал с 53 км/ч при разрешени 40. Това се оказало фатално за катастрофата.

На управителите на АПИ – Дончо Атанасов и Светослав Глосов е наложена парична гаранция в размер на 10 000 лева, а на изпълнителния директор на „Трейс” Бисер Иванов – 15 000 лева. Шофьорът на автобуса и останалите обвинени са с парични гаранции в размер на 2 000 лева.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд