Секции

24 April 2024 02:34

Вечер, посветена на единствената и неповторима Невена Коканова, проведе Карловската библиотека (видео)

Общинската библиотека „Д-р Иван Богоров“ в Карлово откри традиционния маратон на четенето, който се провежда за 14-а поредна година, с представяне на книгата на журналиста Георги Тошев „Невена Коканова. Години любов“ и документалния филм „Невена Коканова. Пътуване“. Срещата-разговор се състоя в препълнената камерна зала на НЧ „Васил Левски 1861г.“ на 16 април.


Книгата „Невена Коканова. Години любов " е поклон пред красотата, таланта и силния дух на актрисата, и излезе в годината, когато тя щеше да навърши 80 години. Заглавието не е случайно. То кореспондира с първия важен филм в кариерата на Невена Коканова „Години за любов", но и очертава звездния път на актрисата – да бъде обожавана от публиката си завинаги. Биографията включва над 250 снимки от личния архив на дъщеря й Теодора, някои от които се публикуват за първи път.


„Невена беше обичана и ще продължава да бъде обичана.


Жена и актриса.


Тя е от малцината в съвременното ни изкуство със статут на истинска звезда. Извоюва си го сама напук на системата, на предразсъдъците, на догмите.


В живота бе скромна, изглеждаше така, сякаш по нищо не се отличава от другите. Това не беше поза. Това бе тя“, разказа Георги Тошев.


Повече за Невена Коканова във видeоматериала.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче