Секции

26 April 2024 14:44

Няколко взрива разтърсиха християнски църкви в Шри Ланка, има жертви

Няколко взрива разтърсиха християнски църкви и хотели в Шри Ланка. Има данни за най-малко 100 загинали и над 200 ранени.

Атаките стават в деня, в който християните празнуват Възкресение и в храмовете е имало голям брой хора заради неделната празнична служба. Трите хотела, където са избухнали бомбите се намират в столицата Коломбо. Едната църква е в Негомбо – северно от столицата, а другите две в Батикалоа и КочЧикаде. ВВС цитира свои източници, според които три взрива са избухнали в християнските храмове и три – в хотелите. Медията посочва, че сред жертвите най-вероятно има и чуждестранни туристи.

Във фейсбук бяха публикувани снимки от вътрешността на една от църквите, на които се виждат разрушения и ранени хора. Президентът на страната Маитрипала Сирисена призова народа за спокойствие. Премиерът Ранил Уикремесиндже в момента провежда извънредна среща на кабинета. Към момента никой не е поел отговорност за нападенията. В Шри Ланка близо 80 на сто от населението изповядва будизма, а 7% са католици.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има три неща, които стават по-ценни с времето: старо дърво за горене, стари книги за четене и стари приятели за забавление.


Хенри Форд