Секции

24 August 2019 20:51

Шофьор се озова в полицейския арест след подаване на невярна информация

Шофьор се озова в полицейския арест след подаване на невярна информация, за да осуети действия на служители на реда. На 19 април /петък/, по утвърден график за работа в малките населени места, била проведена специализирана операция по линия на безопасност на движението в село Розино. При съвместния обход служители от Районно управление „Полиция“ – Карлово и пловдивското Зонално жандармерийско управление установили на една от улиците неправилно паркиран автомобил и пристъпили към съставяне на акт за нарушение по Закона за движение по пътищата на 41-годишния водач от София.

Докато районният инспектор на селото оформял документите, мъжът позвънил на тел. 112 и съобщил, че служителят е без униформа и лъха на алкохол. Подадената невярна информация се потвърдила и от отрицателния резултат на теста с дрегер, направен на полицая от пристигналите незабавно на място негови колеги от Районното управление в Карлово.

Случаят е докладван в Районна прокуратура – Карлово. Срещу столичанина е образувано бързо производство по чл. 270 от Наказателния кодекс.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Днес Ви питаме:

Бихте ли почивали на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче