Секции

24 August 2019 20:39

Община Карлово се включи в престижно туристическо изложение

От 18 до 20 април 2019 година Велико Търново е домакин на 16-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“.

За поредна година Община Карлово взима участие, като представя на щанда културните и природни забележителности, празниците на Розата и Лавандулата, както и хотелите в региона. Най-голям интерес тази година има към Комплекс „Старинно Карлово“ и към Национален музей „Васил Левски“ – Карлово.

На изложението присъстваха и двата общински музея – Исторически музей – Карлово и Исторически музей- Клисура, които представиха историческото наследство на региона и разказаха на посетителите за ценните си експозиции и изложби.

Престижният туристически форум беше открит от министъра на туризма Николина Ангелкова. В него участват десетки общини, туристически сдружения и културни институции. Присъстват посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Южноафриканската република. Под патронажа на министър Ангелкова се проведе и българо-руска кръгла маса за ролята на регионите за развитието на туризма и перспективите на културния туризъм.

Специален гост в първия ден на изложението беше българският шампион по бокс Кубрат Пулев, на който Николина Ангелкова връчи почетен плакет за усилията му да популяризира родния туризъм.

/Източник информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Бихте ли почивали на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче