Секции

26 April 2024 02:06

Децата ни си купуват нездравословни храни

Това потвърждават отговорите на зададения въпрос от анкетата на Карлово.тв - „Купуват ли си нездравословна храна Вашите деца?“. От отговорилите 332-ма - 171 са дали положителен отговор, 95 – отрицателен, а 66 нямат мнение по въпроса. Родителите и близките на децата, които си купуват нездравословни храни, са 51,5% от всички участвали в проучването. 28% са сигурни, че децата им избягват да си купуват нездравословни храни и се хранят здравословно.

Лошите хранителни навици, развити в ранна възраст, водят до реални последици за здравето. Училището е мястото, където децата прекарват по-голяма част от времето. Там се полагат основите на техните интереси, приятелства и дори хранителни навици. Техният вкус и избор се формира както в семейството, така и в училище, където са приятелите. Но избора в крайна сметка какво да купуват остава техен.

Никой не може да ни накара да ядем нездравословна храна. Тя е с ниска хранителна стойност и чрез научно изследване е доказано, че много деца имат умора и мързеливост след ядене на нездравословна храна.

/Снимка 1: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче