Секции

23 April 2024 14:17

16 кметства от община Карлово ще бъдат второстепенни разпоредители с бюджетни средства от 2020 година

Kметствата Бегунци, Богдан, Васил Левски, Ведраре, Войнягово, Горни Домлян, Дъбене, Иганово, Каравелово, Климент, Кърнаре, Певците, Слатина, Соколица, Столетово и Христо Даново да бъдат второстепенни разпоредители с бюджетни средства от 1 януари 2020 година, даде съгласие Общинският съвет в Карлово на редовното си заседание на 24 април. Предложението направи кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Той припомни, че до момента 4 от всички кметства в общината са второстепенни разпоредители с бюджет. „23 усвояват и отчитат средствата по бюджетни сметки всяка година в бюджета на общината. Това създава неудобство за кметовете при изпълнение на ежедневните им задължения. Все повече се вижда необходимостта от уеднаквяване на условията за работа, повишаване самостоятелността на кметовете на населени места при упражняване на правомощията и изпълняване на задълженията.”, бяха аргументите на д-р Кабаиванов.

Общинските съветници гласуваха също предложения от кмета Годишен план на дейностите за подкрепа за личностното развитие на децата и учениците 2019-2020. Основната цел е тези дейности да гарантират правото на достъп на всяко дете и ученик до най-близките по местоживеене детски градини и учебни заведения, както и правото на качествено образование.

На редовната сесия бяха одобрени План за развитие на социалните услуги в община Карлово през 2020 година, Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за отглеждане на животни и пчелни семейства и докладни записки, свързани с управление и разпореждане с имоти – общинска собственост.

ОбС даде зелена светлина за изграждане на репетиционна зала в двора на карловското ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Базата от 100 квадратни метра и 40 кв.м сервизни помещения е по проект и с финансиране от бюджета на училището. Необходима е за репетиции на паралелките със засилено изучаване на хореография.

Преди работата по дневния ред, клетва да спазва конституцията и законите на страната положи временно изпълняващият длъжността кмет на Калофер – Анна Ганевска.

/Източник информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче