Секции

29 April 2024 08:54

Пъстър и красив великденски празник направиха учениците и педагозите от СУ „Иван Вазов“ в Сопот (видео)

Учениците и педагозите от СУ „Иван Вазов“ в Сопот с подкрепата и партньорството от ПГ „Ген. Владимир Заимов“, НЧ „Иван Вазов 1871г.“, къща музей „Иван Вазов“ и Община Сопот проведоха пъстър и красив великденски празник базар на площада в Сопот на 24 април.

Участниците в пролетния празник виеха венци от върбови клонки, които даряваха на гостите. Училищният ученически съвет беше подготвил великденските украси и направи демонстрация за боядисване на яйца. Децата с голяма радост боядисваха яйца по традиционна и съвременна технология. На изложбата базар учениците бяха подредили прекрасни великденски сувенири и уникални кошнички с яйца. Тийнейджърите от паралелките по хлебарство и сладкарство при ПГ „Ген. Владимир Заимов“ предлагаха вкусни и примамливи лакомства.

Успоредно с базара вървеше тематична програма с песни, танци и стихове, посветени на пролетта и пролетните празници.

Кметът на Община Сопот Деян Дойнов поздрави учениците, педагозите и гражданите, дошли на празника, който завърши с кръшно българско хоро.

Средствата събрани от пролетния базар ще се вложат в оформяне на кътове във фоайетата за спортни игри на СУ „Иван Вазов“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче