Секции

02 May 2024 02:46

Карловски младежи и ротарианци се включиха в еко-гражданска инициатива в Средна гора

Младежи-доброволци и ротарианци се включиха в еко-гражданската инициатива в Средна гора, посветена на Деня на Земята(22 април), Деня на солидарност между поколенията(29 април), Деня на Европа(9 май).

Инициативата се организира от Младежки информационен център-Карлово като Евродеск точка за региона по повод Европейската седмица на младежта (29 април-5 май 2019).

Групата събра отпадъци по пътя за телевизионната кула над село Войнягово и се полюбува на красивата природа. Младежите поиграха игри на открито и научиха за силата на общността от председателя на Ловната дружинка на с. Войнягово, построили с доброволен труд няколко заслона и ловна вила.

Председателят на Общинския съвет-Карлово и член на Ротари клуб-Карлово Теодор Шойлеков разказа на младежите как може да вкарват докладни и петиции за желани от тях промени и подобрения в община Карлово.

В дискусия на открито младежите споделиха какво искат да се подобри за младите хора в Карлово и Европа и защо Европа е важна за тях.

Инициативата се реализира с подкрепата на програма "Евродеск" по проект "Демокрация навсякъде и за всички" и всички младежи получиха подаръци от програмата.

/Източник информация и снимки: Младежки информационен център - Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче