Секции

19 April 2024 16:31

Президентът Румен Радев: „Клисурци са превърнали града си в саможертвена клада, която осветява пътя към свободата" (видео)

„Клисурци са превърнали града си в саможертвена клада, която осветява пътя към свободата. Подвигът на априлци ни напомня, че смирението пред Бог не е примирение и апатия. Че чистите духом са най-дръзки в мечтите и делата си. Че родолюбието не е грях, а избор на достойните. И че нашата съдба от нас зависи. Затова сме длъжни да помним. Вечна памет на героите от април 1876 година“, - каза Румен Радев – президент на Република България в тържественото си слово в Клисура на митинг заря по повод 143 години Априлска епопея. Той прие почетните роти на 61-ва Стрямска механизирана бригада.


На площад „20 април“ митинга заря бе открит от кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Официални гости бяха народни представители, евродепутати, кметове на населени места, общински съветници, висши военни, много граждани, ученици и гости на Клисура.


Утре, 1 май, тържествата продължават от 10:00 часа на площад „20 април“ с възстановка на моменти от Априлското въстание през 1876 година.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки проблем, който реша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.


Декарт