Секции

29 April 2024 18:45

В Калофер отдадоха почит на героите по повод предстоящия Ден на храбростта

По повод предстоящия Ден на храбростта и празника на българската армия, в Калофер на 3 май отдадоха почит на героите с тържествен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите за България. Събитието е по инициатива на Дружеството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в града и е организирано съвместно с НМ„Христо Ботев”, Кметство Калофер и 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Участие в честването взеха военният духов оркестър и почетен караул от състава на зенитно-ракетния дивизион на Карловската бригада. Сред дошлите да отдадат почит към подвига на загиналите за България бяха: Веска Ненчева-народен представител, полковник Иван Иванов-началник на щаба на 61-ва механизирана бригада, Анна Ганевска-в.и.д. кмет на кметство Калофер , Ася Николова-директор на НМ „Христо Ботев”-гр.Калофер, представители на СОСЗР от Карлово и Калофер, патриотични организации и родолюбиви граждани.

Слово за славата на българския войн и за участието на армията във войните за национално освобождение произнесе военният историк полковник о.р. доцент Петър Ненков - член на Областното ръководство на СОСЗР – Пловдив.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн