Секции

06 May 2024 03:44

Войнягово отбеляза двоен празник

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков, народният представител Веска Ненчева уважиха празника на село Войнягово на 6 май.

155 години от главяването на Васил Левски за даскал в местното килийно училище, днес превърнато в музей, отбелязаха по традиция жителите на селото на Гергьовден. Да пазят жива паметта за Апостола, да следват неговите завети и да ги предават от поколение на поколение, пожела кметът д-р Кабаиванов на войняговци. Във възпоменателната тематична програма участваха малчугани от ДГ „Първи юни” – група „Радост”. Те, закърмени с името на най-големия българин, разказаха какво знаят за него.

Начало на розобера в района жителите на селото поставиха същия ден с обичая „Гюл се рони”. Царица на розата 2018 Ива Тонкова приветства присъстващите, поздрави и благослови стопаните – да е благодатна и здрава годината. С изпълнения на войняговски песни местните самодейци пресъздадоха и обичая „Гергьовска люлка”, а млади и стари извиха голямо хоро.

Празникът продължи на площада в селото, огласен от изпълненията на танцов ансамбъл „Розова долина”.

/Информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Погледни назад, къде си бил, за да разбереш накъде отиваш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота