Секции

26 April 2024 02:13

Близначките Александра Ангелова и Наталия Чернецкая основават балетно студио и подготвят деца за участие с танц в конкурса "Царица на розата" (видео)

Деца от балетно студио-школа "Гранд Фуете" в Карлово ще участват с танца "Розов валс" по музика на Чайковски в конкурса-спектакъл "Царица на розата Карлово 2019". Конкурсът ще се проведе на 10 май в салона на НЧ "Васил Левски 1861 г.". На сцената на карловското читалище 10-годишната балерина от Санкт Петербург Екатерина Протопопова ще изиграе "Анюта" по музика на Гаврилин и хореография на Наталия Чернецкая. Младата хореографка работи по методиката на световно известната Академия на руския балет /АРБ/, носеща името на А.Я.Ваганова. Методика, която столетия дава най-добрите резултати в света на балетното изкуство.

Преди малко повече от година на първи ноември 2017-та в Деня на народните будители с информационната подкрепа на Община Карлово и в отговор на желание, проявено от група деца от града, е открито балетно студио-школа "Гранд Фуете" в Карлово.

Системата на обучение в карловското балетно студио е разработена и предоставена от Наталия Чернецкая - методист и дипломиран специалист. Чернецкая има педагогически опит и практика в няколко международни професионални балетни училища. В България тя работи и с учители по балет.

Днес в студиото в Карлово се обучават 45 деца, разпределени в няколко групи и направления.

"За краткия срок от година и половина балетното студио, достигна сериозни резултати и продължаваме да се развиваме успешно. От началните балетни групи вече се формира първи балетен клас, в който бяха приети най-добрите, издържали на сложното първоначално обучение и преминали през приемен балетен изпит", каза в интервю за Карлово.тв Александра Ангелова, ръководител на балетното студио.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче