Секции

20 April 2024 09:46

Съдът остави в ареста братята роми от Кърнаре (видео)

Карловският районен съд остави в ареста братята роми от Кърнаре. Решението на съда бе за най-тежката мярка за неотклонение, каквато поиска и Прокуратурата, за И. Я. на 25 г., Ил. Я. на 37 г. и Я.Я., на 32 г. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 4 май в карловското село Кърнаре са извършили непристойни действия в нарушение на обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Според Наказателния кодекс чл. 325, ал.2 деянието се отличава с изключителна дързост и цинизъм, се аргументира докладващият прокурор.

Според обвинението тримата са повредили противозаконно чужда недвижима вещ – питейно заведение кафе-аперитив, като са унищожили остъклението на входната врата и на заведението – на обща стойност 350 лева.

32-годишният Я.Я. е привлечен като обвиняем и за това, че се е заканил да убие с нож мъж в заведението и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

До момента е извършен оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и са назначени експертизи.

Отвън пред карловския районен съд общинският съветник от Евророма Цветелина Раленекова коментира, че: „От един битов скандал, някои хора се опитват да насадят етническо напрежение, което не е в полза на никой.“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче